Harmony Central Forums
Announcement Announcement Module
Collapse

Announcement

Harmony Central has “soft launched” our new mobile experience this past week. While we have done extensive testing, we know that with a community as large as HC that there will be items that surface that will still need to be addressed. We are asking that you utilize the thread belowto report any challenges you may encounter. Here are the things we request you provide: A brief description of the issue, the device and operating system version you were using, the browser and version, screen resolution, and a screen shot of the display.
Thanks for your patience as we work towards the best experience we can provide to our community.

http://www.harmonycentral.com/forum/...ablet-feedback
See more
See less

Halp, my Deliverance isn't delivering

Page Title Module
Move Remove Collapse









X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Halp, my Deliverance isn't delivering

    I just bought a second hand Fryette Deliverance 60 and it just arrived last weekend. I've been pretty busy so I haven't had a chance to fire it up till last night.



    I already made sure the amp was in good condition physically before trying to turn it on and there were no problems I could see. All the tubes seem intact and when I turn the amp on they all light up.



    The amp is way too quiet and barely audible until about noon on the master volume dial. This can't be normal? Also Gain 1 and Gain 2 barely add any gain at all, the most gain I can get out of this amp some crunch starting to happen with gain 1 + 2 maxed out and the switch on gain 2 on "more". When I flip that switch to "less" the amp instantly becomes barely audible.



    Are they just built this way? Once got an amp I thought was broken but turns out it just sucked.
    <div class="signaturecontainer"><font color="White">.</font><br />
    <br />
    My rig:<br />
    Edwards ELP-112LTS/RE<br />
    <br />
    Butler Silver Hammer<br />
    ISP Vector SL<br />
    Kafel 412<br />
    <br />
    <br />
    <div align="center"><b><font color="Red"><font size="3"><a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showpost.php?p=24730710&amp;postcount=76" target="_blank">List of Over 40+ Good Deals on HC!!!</a></font></font></b></div><br />
    <font color="White">.</font></div>

  • #2
    Hell no that's not normal!!



    With gain 1 and 2 at 120 in less mode, it should be at band volume with the master volume knob at 1 - that is, with the knob barely on, 80 on the dial



    Something is ****************ed up, man
    <div class="signaturecontainer"><div class="bbcode_container">
    <div class="bbcode_quote">
    <div class="quote_container">
    <div class="bbcode_quote_container"></div>

    <div class="bbcode_postedby">
    <img src="images/misc/quote_icon.png" alt="Quote" /> Originally Posted by <strong>Rampage</strong>
    <a href="showthread.php?p=43260383#post43260383" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="images/buttons/viewpost-right.png" alt="View Post" /></a>
    </div>
    <div class="message">**************** cleans, play distortion? <img src="http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/confused.gif" border="0" alt="" title="Confused" class="inlineimg" /></div>

    </div>
    </div>
    </div> <div class="bbcode_container">
    <div class="bbcode_quote">
    <div class="quote_container">
    <div class="bbcode_quote_container"></div>

    <div class="bbcode_postedby">
    <img src="images/misc/quote_icon.png" alt="Quote" /> Originally Posted by <strong>RiffDaemon</strong>
    <a href="showthread.php?p=44490649#post44490649" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="images/buttons/viewpost-right.png" alt="View Post" /></a>
    </div>
    <div class="message">The scratchy high-end sounds like a wreck in Excitebike</div>

    </div>
    </div>
    </div> <div class="bbcode_container">
    <div class="bbcode_quote">
    <div class="quote_container">
    <div class="bbcode_quote_container"></div>

    <div class="bbcode_postedby">
    <img src="images/misc/quote_icon.png" alt="Quote" /> Originally Posted by <strong>buddhapaugh</strong>
    <a href="showthread.php?p=44976943#post44976943" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="images/buttons/viewpost-right.png" alt="View Post" /></a>
    </div>
    <div class="message">I had a nightmare experience like yours, Nerine, when I was in my late 20's/early 30's and was doing the tag-team thing with my buddy over the toilet. Now that was something----</div>

    </div>
    </div>
    </div> <br />
    <br />
    <br />
    <br />
    <b>Guitars</b>:<br />
    Fender-Hamer-Michael Kelly-Starfield-Ibanez<br />
    <br />
    <br />
    <b>Amps/Cabs</b><br />
    Drive-Eminence-Electro Harmonix-Fender-Jet City-Kustom-VHT-Yamaha<br />
    <br />
    <b>FX</b><br />
    ISP-Keeley-Pigtronix</div>

    Comment


    • #3
      Hell no that's not normal!!



      With gain 1 and 2 at 120 in less mode, it should be at band volume with the master volume knob at 1 - that is, with the knob barely on, 80 on the dial



      Something is ****************ed up, man
      <div class="signaturecontainer"><div class="bbcode_container">
      <div class="bbcode_quote">
      <div class="quote_container">
      <div class="bbcode_quote_container"></div>

      <div class="bbcode_postedby">
      <img src="images/misc/quote_icon.png" alt="Quote" /> Originally Posted by <strong>Rampage</strong>
      <a href="showthread.php?p=43260383#post43260383" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="images/buttons/viewpost-right.png" alt="View Post" /></a>
      </div>
      <div class="message">**************** cleans, play distortion? <img src="http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/confused.gif" border="0" alt="" title="Confused" class="inlineimg" /></div>

      </div>
      </div>
      </div> <div class="bbcode_container">
      <div class="bbcode_quote">
      <div class="quote_container">
      <div class="bbcode_quote_container"></div>

      <div class="bbcode_postedby">
      <img src="images/misc/quote_icon.png" alt="Quote" /> Originally Posted by <strong>RiffDaemon</strong>
      <a href="showthread.php?p=44490649#post44490649" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="images/buttons/viewpost-right.png" alt="View Post" /></a>
      </div>
      <div class="message">The scratchy high-end sounds like a wreck in Excitebike</div>

      </div>
      </div>
      </div> <div class="bbcode_container">
      <div class="bbcode_quote">
      <div class="quote_container">
      <div class="bbcode_quote_container"></div>

      <div class="bbcode_postedby">
      <img src="images/misc/quote_icon.png" alt="Quote" /> Originally Posted by <strong>buddhapaugh</strong>
      <a href="showthread.php?p=44976943#post44976943" rel="nofollow"><img class="inlineimg" src="images/buttons/viewpost-right.png" alt="View Post" /></a>
      </div>
      <div class="message">I had a nightmare experience like yours, Nerine, when I was in my late 20's/early 30's and was doing the tag-team thing with my buddy over the toilet. Now that was something----</div>

      </div>
      </div>
      </div> <br />
      <br />
      <br />
      <br />
      <b>Guitars</b>:<br />
      Fender-Hamer-Michael Kelly-Starfield-Ibanez<br />
      <br />
      <br />
      <b>Amps/Cabs</b><br />
      Drive-Eminence-Electro Harmonix-Fender-Jet City-Kustom-VHT-Yamaha<br />
      <br />
      <b>FX</b><br />
      ISP-Keeley-Pigtronix</div>

      Comment


      • #4
        Sounds to me like you've got a bad preamp tube or two.

        A Deliverance should have STUPID levels of gain with both gains maxed and in More mode.



        Try replacing V1 and see what that does for you.
        <div class="signaturecontainer"><font size="4"><div align="center"><font face="Garamond"><b><a href="http://acapella.harmony-central.com/showpost.php?p=37810128&amp;postcount=149" target="_blank">Good Transactions</a> - <a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=2282795" target="_blank">Peavey VTM Mods Lounge</a></b></font></div></font><div align="center"><font face="Garamond"><br />
        <a href="http://www.myspace.com/legacyofmusic" target="_blank">The Legacy Of...</a></font><br />
        </div></div>

        Comment


        • #5
          Sounds to me like you've got a bad preamp tube or two.

          A Deliverance should have STUPID levels of gain with both gains maxed and in More mode.



          Try replacing V1 and see what that does for you.
          <div class="signaturecontainer"><font size="4"><div align="center"><font face="Garamond"><b><a href="http://acapella.harmony-central.com/showpost.php?p=37810128&amp;postcount=149" target="_blank">Good Transactions</a> - <a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=2282795" target="_blank">Peavey VTM Mods Lounge</a></b></font></div></font><div align="center"><font face="Garamond"><br />
          <a href="http://www.myspace.com/legacyofmusic" target="_blank">The Legacy Of...</a></font><br />
          </div></div>

          Comment


          • #6
            ****************, well that sucks. Any idea what might be the problem?
            <div class="signaturecontainer"><font color="White">.</font><br />
            <br />
            My rig:<br />
            Edwards ELP-112LTS/RE<br />
            <br />
            Butler Silver Hammer<br />
            ISP Vector SL<br />
            Kafel 412<br />
            <br />
            <br />
            <div align="center"><b><font color="Red"><font size="3"><a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showpost.php?p=24730710&amp;postcount=76" target="_blank">List of Over 40+ Good Deals on HC!!!</a></font></font></b></div><br />
            <font color="White">.</font></div>

            Comment


            • #7
              ****************, well that sucks. Any idea what might be the problem?
              <div class="signaturecontainer"><font color="White">.</font><br />
              <br />
              My rig:<br />
              Edwards ELP-112LTS/RE<br />
              <br />
              Butler Silver Hammer<br />
              ISP Vector SL<br />
              Kafel 412<br />
              <br />
              <br />
              <div align="center"><b><font color="Red"><font size="3"><a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showpost.php?p=24730710&amp;postcount=76" target="_blank">List of Over 40+ Good Deals on HC!!!</a></font></font></b></div><br />
              <font color="White">.</font></div>

              Comment


              • #8
                Do what Sixtonoise suggested. To me, it sounds like an output transformer is dying...hope I am wrong.
                <div class="signaturecontainer">Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum.<br />
                <br />
                <img src="http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/thumb.gif" border="0" alt="" title="thumbs up" class="inlineimg" /> Great Transactions with: blima, draggboy, Pilot08, Elixirmm, Christobevii3, Sixtonoize (actually his friend)</div>

                Comment


                • #9
                  Do what Sixtonoise suggested. To me, it sounds like an output transformer is dying...hope I am wrong.
                  <div class="signaturecontainer">Igitur qui desiderat pacem, praeparet bellum.<br />
                  <br />
                  <img src="http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/thumb.gif" border="0" alt="" title="thumbs up" class="inlineimg" /> Great Transactions with: blima, draggboy, Pilot08, Elixirmm, Christobevii3, Sixtonoize (actually his friend)</div>

                  Comment


                  • #10






                    Quote Originally Posted by vangkm
                    View Post

                    ****************, well that sucks. Any idea what might be the problem?




                    Tubes are fragile and tend to get banged around during shipping.

                    It's hardly the end of the world - they're designed to be replaceable for just that reason.
                    <div class="signaturecontainer"><font size="4"><div align="center"><font face="Garamond"><b><a href="http://acapella.harmony-central.com/showpost.php?p=37810128&amp;postcount=149" target="_blank">Good Transactions</a> - <a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=2282795" target="_blank">Peavey VTM Mods Lounge</a></b></font></div></font><div align="center"><font face="Garamond"><br />
                    <a href="http://www.myspace.com/legacyofmusic" target="_blank">The Legacy Of...</a></font><br />
                    </div></div>

                    Comment


                    • #11






                      Quote Originally Posted by vangkm
                      View Post

                      ****************, well that sucks. Any idea what might be the problem?




                      Tubes are fragile and tend to get banged around during shipping.

                      It's hardly the end of the world - they're designed to be replaceable for just that reason.
                      <div class="signaturecontainer"><font size="4"><div align="center"><font face="Garamond"><b><a href="http://acapella.harmony-central.com/showpost.php?p=37810128&amp;postcount=149" target="_blank">Good Transactions</a> - <a href="http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=2282795" target="_blank">Peavey VTM Mods Lounge</a></b></font></div></font><div align="center"><font face="Garamond"><br />
                      <a href="http://www.myspace.com/legacyofmusic" target="_blank">The Legacy Of...</a></font><br />
                      </div></div>

                      Comment


                      • #12
                        Tubes!



                        Replace them one at a time until you find the bad one.
                        <div class="signaturecontainer"><font size="1">Mesa Boogie MK III <br />
                        Marshall DSL 50<br />
                        JCA 20H<br />
                        ADA MP-1<br />
                        <br />
                        Kramer Stagemaster<br />
                        Gibson Les Paul Studio Premium Plus<br />
                        Gibson Les Paul Vintage Mahogony<br />
                        Fender HM Strat<br />
                        Paul Reed Smith SE Custom</font></div>

                        Comment


                        • #13
                          Tubes!



                          Replace them one at a time until you find the bad one.
                          <div class="signaturecontainer"><font size="1">Mesa Boogie MK III <br />
                          Marshall DSL 50<br />
                          JCA 20H<br />
                          ADA MP-1<br />
                          <br />
                          Kramer Stagemaster<br />
                          Gibson Les Paul Studio Premium Plus<br />
                          Gibson Les Paul Vintage Mahogony<br />
                          Fender HM Strat<br />
                          Paul Reed Smith SE Custom</font></div>

                          Comment


                          • #14
                            Yes check the preamp tubes for sure. If it doesn't work though, don't freak out until you check inside and make sure all of the ribbon cables and everything else are attached on all of the boards and everything.



                            I had a similar sounding issue with a Framus Dragon I bought recently, and everyone immediately said tubes tubes tubes, so I bought a new set of tubes and still nothing! One person recommended me to open it up and check inside for anything that could have disconnected in shipping getting tossed around, and that was exactly the issue. One of the ribbon cables must have gotten jarred loose during shipping and all it took was reconnecting it and everything worked great afterwards.



                            The D60 should be LOUD! My buddy (in a metal band) sold his because it was TOO loud

                            Comment


                            • #15
                              Yes check the preamp tubes for sure. If it doesn't work though, don't freak out until you check inside and make sure all of the ribbon cables and everything else are attached on all of the boards and everything.



                              I had a similar sounding issue with a Framus Dragon I bought recently, and everyone immediately said tubes tubes tubes, so I bought a new set of tubes and still nothing! One person recommended me to open it up and check inside for anything that could have disconnected in shipping getting tossed around, and that was exactly the issue. One of the ribbon cables must have gotten jarred loose during shipping and all it took was reconnecting it and everything worked great afterwards.



                              The D60 should be LOUD! My buddy (in a metal band) sold his because it was TOO loud

                              Comment



                              Working...
                              X