Jump to content

Can't get M-Audio Axiom 25 pads to play sounds on SP-404


bbill32
 Share

Recommended Posts

  • Members

I have a very small understanding of midi. I just want to use the Axiom to play sounds on the SP-404. The keys of the Axiom play the sounds associated with the pads of the SP but the pads don't. Actually I got one pad (out of eight) to play by changing it's midi number. That doesn't work on the other 7 pads. I read that the Axiom 25 is set to C2-C4.  I don't actually even know what that means as I don't read music but I'd really like to get this thing functioning. It's not as if the pads don't work because I can connect the Axiom to my laptop going into Native Instruments Battery and I can use the keys and the pads. The pads however don't change when I press the octave change bar but the keys do change Battery sounds. The pads just keep on the same sounds in battery regardless of what the octave is. The one pad that does work right now with the SP404 (according to what I see in  Battery) is in the C2-C4. I can't get a grip at all on using "Zones" on the Axiom, maybe that's where the problem lies. Any advice appreciated. Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...