Harmony Central Forums
Announcement Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Quantum leap piano latency problem

Page Title Module
Move Remove Collapse









X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Quantum leap piano latency problem

    hope I'm on the right forum for this query. I'm having a lot of frustration with the latency playing my keyboard through this vst. I purchased it over 4 years ago. Over the years I've gone through considerable systems upgrades. It performs fine when using existing midi files but when playing my keyboard through it the latency is unworkable even in the lite modes.

    I'm running windows 7 64 bit, 16GB ram DDR3, sata 3 motherboard, All my programs run from a Samsung SSD. My most recent upgrade that I installed today is Sandisk extreme SSD that I am now running all my samples from but it doesn't seem to have made any difference. Could anyone tell me where I might be going wrong please?

    I should probably mention my sound card. It's an E-MU 1212M

  • #2

    tell what digital audio production software you run the quantum piano on,

    and how many MIDI channels are actively receiving

     

    I also use the Play Engine, standalone as well as VSTi

     

     

     

    Comment


    • #3

      Could anyone tell me where I might be going wrong please?

       

      first to check is your digital audio production software receives only on one MIDi channel - if it receives all 16 channels at once, then the MIDi protocol work down all channel in serial mode, and you end up with large latency

       

      turn off 15 MIDI channels

      Comment


      • Djok76
        Djok76 commented
        Editing a comment
        Hi Rudolf
        I'm using it with cubase 6 but I'm having the problem using play as stand alone as well. The midi channel was set to omni. I tried changing it to 1 but no improvement unfortunately.

    • #4

      fixed

      Preferences > MIIDI > Default > Apply

      and all works

      Comment


      • Djok76
        Djok76 commented
        Editing a comment
        I having difficulty finding 'preferences'. Is it in control panel?


    Working...
    X