Harmony Central Forums
Announcement Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

My MXR EQ failed on me today. Help me diagnose the problem.

Page Title Module
Move Remove Collapse







X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • My MXR EQ failed on me today. Help me diagnose the problem.

    My 10 band MXR EQ started making a huge noise/hum sound with pops that just overrules the amp sound since yesterday. It's the first thing in the FX loop and then my Decimator comes right after it. But it can't filter the noise without touching the amp tone.

    It's not my FX loop as my Decimator works flawlessly without the EQ in there. It's terrible. Could it be the powersource or something, or a dirty jack. Or has anyone had this with a pedal and it turned out to be screwed inside?

  • #2
    does it happen when the unit is turned off (in bypass mode)?
    <div class="signaturecontainer"><font color="orange">BRO CLUB Member: BROSLINGER</font><br />
    Proudly uses: STOMP UNDER FOOT pedals.</div>

    Comment


    • #3
      Yeah it does...

      Comment


      • #4
        Yeah it does...


        this is probably a good thing.

        could be bad switch, bad jack, IDK.
        <div class="signaturecontainer"><font color="orange">BRO CLUB Member: BROSLINGER</font><br />
        Proudly uses: STOMP UNDER FOOT pedals.</div>

        Comment


        • #5
          mine does this too, when it does it when it's off 2 of the middle sliders light up
          <div class="signaturecontainer">late 70's gibson sg custom<br />
          2006 gibson sg standard<br />
          1985 gibson explorer <br />
          mesa mark III blue<br />
          peavey bravo 112<br />
          red bear mk60</div>

          Comment


          • #6
            one of mine did this but it was when I accidentally plugged in a speaker signal into it :facepalm:

            now it makes a loud farty sounding mess and the two outer led's flash all the time... I need to send it back but I'm lazy... and have another one.
            <div class="signaturecontainer"><b>Guitars</b><br />
            Tokai LS150 - Sheptone Bryan Kahaek Signature pickups - Mystic Dream MM JP6 - G&amp;L Comanche<br />
            <br />
            <b>Amps - Cabs</b><br />
            Splawn <b>&quot;MUFASA&quot;</b> Nitro - Mako MAK4 Preamp - Jet City 100H w/JJ KT66's, 22H &amp; Pico Valve - Whitebox Engineering 2x12, PortCity OS212 - Splawn 4X12<br />
            <br />
            Kemper Profiling Amp - u mad?<br />
            <br />
            <b><a href="http://www.netmusicians.org/index.php?section=user&amp;value=FastRedPonyCar" target="_blank">Visit my music page</a></b><br />
            <br />
            <b><a href="http://www.youtube.com/FastRedPonyCar" target="_blank">Watch my amp demo videos on Youtube</a></b><br />
            <br />
            Member of the <b><font size="4"><font color="Navy">Jet Setters</font></font></b></div>

            Comment

            Working...
            X