Harmony Central Forums
Announcement Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

Help - no sound coming out from my Splawn Quickrod and Marshall Jubilee

Page Title Module
Move Remove Collapse









X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Help - no sound coming out from my Splawn Quickrod and Marshall Jubilee

    My Splawn Quickrod and Marshall Jubilee have both suddenly stopped working. I have turned them on, both of them looks fine, all tubes lighted up, just no sound coming out, and dead slient. You guys have any ideas what might caused the problem?

    Thanks
    <div class="signaturecontainer">Amp heads:<br />
    Diezel Einstein 100<br />
    Custom Audio Amplifiers OD50<br />
    VHT Ultra Lead<br />
    VHT Sig X<br />
    Elmwood Modena 60<br />
    Splawn Quickrod<br />
    Engl Blackmore<br />
    Mesa Stilletto Deuce II<br />
    Mesa Dual Rectifier Blackface<br />
    Marshall Jubilee 2555 SL<br />
    Marhsall JCM800KK<br />
    Soldano Avenger 100<br />
    Orange Dark Terror<br />
    <br />
    Racks<br />
    Marshall JMP-1<br />
    Mesa Quad preamp<br />
    VHT 2/90/2</div>

  • #2
    Have you tried different cabs?
    <div class="signaturecontainer"><font size="1"><u>Guitars:</u><br><br>Gibson Les Paul Standard Faded<br><br>Fender Roadworn '72 Deluxe Telecaster<br><br>Kramer Striker<br><br><br><br><u>Amplification:</u><br><br>Titan Custom Retrofit<br><br>Randall R412CS<br><br></font><br><br><br><br>Official member of the Ninja Lows club</div>

    Comment


    • #3
      Have you tried different speaker cables, instrument cables, cabs and guitars?

      Comment


      • #4
        Hit them with a hammer, if that don't work get a bigger hammer.
        <div class="signaturecontainer"><font color="blue">Proud Member of the<b> Jet Setters </b>(Jet City Lounge)</font></div>

        Comment


        • #5
          yep tried everything. Should the the amps themsleves. Coz I tried my other amps with the same cables/cab etc. and worked fine.
          <div class="signaturecontainer">Amp heads:<br />
          Diezel Einstein 100<br />
          Custom Audio Amplifiers OD50<br />
          VHT Ultra Lead<br />
          VHT Sig X<br />
          Elmwood Modena 60<br />
          Splawn Quickrod<br />
          Engl Blackmore<br />
          Mesa Stilletto Deuce II<br />
          Mesa Dual Rectifier Blackface<br />
          Marshall Jubilee 2555 SL<br />
          Marhsall JCM800KK<br />
          Soldano Avenger 100<br />
          Orange Dark Terror<br />
          <br />
          Racks<br />
          Marshall JMP-1<br />
          Mesa Quad preamp<br />
          VHT 2/90/2</div>

          Comment


          • #6
            yep tried everything. Should the the amps themsleves. Coz I tried my other amps with the same cables/cab etc. and worked fine.


            That is weird. Is it possible that both amps were in use at the same time during some event that might have lead to blown fuses?

            Comment


            • #7
              erm...I haven't turned the Jubilee on for about two months and it was working fine before that. The Quickrod I did use it frequently without any problems. But the amps can still be on with a blown fuse?
              <div class="signaturecontainer">Amp heads:<br />
              Diezel Einstein 100<br />
              Custom Audio Amplifiers OD50<br />
              VHT Ultra Lead<br />
              VHT Sig X<br />
              Elmwood Modena 60<br />
              Splawn Quickrod<br />
              Engl Blackmore<br />
              Mesa Stilletto Deuce II<br />
              Mesa Dual Rectifier Blackface<br />
              Marshall Jubilee 2555 SL<br />
              Marhsall JCM800KK<br />
              Soldano Avenger 100<br />
              Orange Dark Terror<br />
              <br />
              Racks<br />
              Marshall JMP-1<br />
              Mesa Quad preamp<br />
              VHT 2/90/2</div>

              Comment


              • #8
                If you are using the loop in the qr a cable might not be in the jack all the way.....

                Comment


                • #9
                  Hit them with a hammer, if that don't work get a bigger hammer.


                  If that fails send them to me.

                  Comment


                  • #10
                    erm...nah not using the loop at all, I have bypassed it.
                    <div class="signaturecontainer">Amp heads:<br />
                    Diezel Einstein 100<br />
                    Custom Audio Amplifiers OD50<br />
                    VHT Ultra Lead<br />
                    VHT Sig X<br />
                    Elmwood Modena 60<br />
                    Splawn Quickrod<br />
                    Engl Blackmore<br />
                    Mesa Stilletto Deuce II<br />
                    Mesa Dual Rectifier Blackface<br />
                    Marshall Jubilee 2555 SL<br />
                    Marhsall JCM800KK<br />
                    Soldano Avenger 100<br />
                    Orange Dark Terror<br />
                    <br />
                    Racks<br />
                    Marshall JMP-1<br />
                    Mesa Quad preamp<br />
                    VHT 2/90/2</div>

                    Comment


                    • #11
                      The qr will still turn on with a blown ht fuse.
                      <div class="signaturecontainer">&quot;<font color="Red"> &quot;Best toan in teh land&quot; - champion</font><br />
                      <br />
                      Good Buyers/Sellers :Mikenothing , SirKonks,Dimebag11 x2,Dropped_2_c,Boris the Blade,thefyn,MrSandman,Gabe15,GuidanceOfSin,shane1 59 X2,Mparsons,rabott13,warplangrey,iamthearm, SkyHighRocks,RobotBodiesBFF,Tu Be x2,IanDOL,Fridgit,Jim Ansell ,GutterMouth,LionHeaRT07 ,Zao X2,m3at,Bluesman001,Khoifish321,thinkpad20,vangkm, juice,phatgirl,Trembulant,knope , Knucklefux, pfapin,rareguitar,donsimon76, again with this, Jerry Dyer, eagertokill,rugbyguitargod</div>

                      Comment


                      • #12
                        The qr will still turn on with a blown ht fuse.


                        erm..I have checked it too, it "looks" fine to me, I can still see that wire inside the fuse.
                        <div class="signaturecontainer">Amp heads:<br />
                        Diezel Einstein 100<br />
                        Custom Audio Amplifiers OD50<br />
                        VHT Ultra Lead<br />
                        VHT Sig X<br />
                        Elmwood Modena 60<br />
                        Splawn Quickrod<br />
                        Engl Blackmore<br />
                        Mesa Stilletto Deuce II<br />
                        Mesa Dual Rectifier Blackface<br />
                        Marshall Jubilee 2555 SL<br />
                        Marhsall JCM800KK<br />
                        Soldano Avenger 100<br />
                        Orange Dark Terror<br />
                        <br />
                        Racks<br />
                        Marshall JMP-1<br />
                        Mesa Quad preamp<br />
                        VHT 2/90/2</div>

                        Comment


                        • #13
                          You need to check it with a meter. Sometimes they can look fine and still be bad.
                          <div class="signaturecontainer">&quot;<font color="Red"> &quot;Best toan in teh land&quot; - champion</font><br />
                          <br />
                          Good Buyers/Sellers :Mikenothing , SirKonks,Dimebag11 x2,Dropped_2_c,Boris the Blade,thefyn,MrSandman,Gabe15,GuidanceOfSin,shane1 59 X2,Mparsons,rabott13,warplangrey,iamthearm, SkyHighRocks,RobotBodiesBFF,Tu Be x2,IanDOL,Fridgit,Jim Ansell ,GutterMouth,LionHeaRT07 ,Zao X2,m3at,Bluesman001,Khoifish321,thinkpad20,vangkm, juice,phatgirl,Trembulant,knope , Knucklefux, pfapin,rareguitar,donsimon76, again with this, Jerry Dyer, eagertokill,rugbyguitargod</div>

                          Comment


                          • #14
                            hmmmm, were you using both of these amps with the same cabinet when they were both working???? not at the same time, but using the same cabinet????? you might wanna get out a multimeter and read the impedence of the cabinet, you may have a problem there that you did not know about.
                            <div class="signaturecontainer">Fiddles: Gibson Les Paul Classic<br />
                            Warmoth homebuilt Strat<br />
                            Xaviere XV-550<br />
                            <br />
                            Amps: Splawn Quick Rod and matching 2x12<br />
                            Laney VC-30112<br />
                            <br />
                            <br />
                            good dealings with/trade references: MRAAJR, SMASHINGTIME, STRATOSLACKER, MASTERBURRFOOT, BLUPLIRST</div>

                            Comment


                            • #15
                              Have you had your power tubes checked to make sure one or two have not blown up? Power tubes can actually light up but still be bad and have low plate voltage. A bad power tube will definitely break the output circuit.
                              <div class="signaturecontainer"><u>&quot;I told my brother, don't baby the thing, hit it hard with your f#&amp;king pick&quot; <br />
                              Malcolm Young</u><br />
                              <br />
                              Gretsch Malcolm Young Signature 2010<br />
                              Gibson Les Paul Custom 1979<br />
                              Fender FSR Butterscotch BG Tele 2010<br />
                              Marshall JMP Master Vol.(1978) w/Marshall 4x12<br />
                              Marshall JCM900 MkIII (1990) w/Marshall 4x12 <br />
                              Radial:BigShot EFx True Bypass Switch<br />
                              Wampler:Plexi Drive(v1)<br />
                              Barber Direct Drive(v3)<br />
                              Boss:TU-3 Tuner<br />
                              VS:Route 808(v2)<br />
                              VS:Liquid Chorus(v2)<br />
                              Morley:A/B Amp Switch</div>

                              Comment



                              Working...
                              X