Harmony Central Forums
Announcement
Collapse
No announcement yet.

31870887

Collapse



X
  • Time
  • Show
Clear All
new posts







  • Quote Originally Posted by Billy Hell
    View Post

    Zero crashes for me since I got it a few months ago. I'm running the iPad2.

    I am ready to start swapping presets.




    It seems to only be on the ipad 1. There is a "memory dump" , and the app closes. Interestingly, sometimes mine will close, and a few seconds, will flash lights , and open up again... Anyway, I spoke to Digitech and they are aware and working on a resolve. I figured Namm is keeping everyone busy, but they said real soon will be a fix.

    Comment


    • I post something here and get a couple of email notifications of new postings. Then I don't get any more. I check this thread 5 or 6 days later to find loads of new posts spanning several days. I'm going to have to send the admin a PM.

      Comment


      • I would like to create rough tone patches with Nexus while I'm away from my pedal board (you know, like when I'm at my in-law's). Why not create a server that will allow the testing of Nexus patches by running a few generic guitar tones through an "off site" ipb-10 and playing back the audio file. Or, allow the user to upload a clean guitar lick, and run it through an off site ipb-10. Let's go Digitech, this one is a no-brainer.

        Comment








        • Quote Originally Posted by thebioguy
          View Post

          I would like to create rough tone patches with Nexus while I'm away from my pedal board (you know, like when I'm at my in-law's). Why not create a server that will allow the testing of Nexus patches by running a few generic guitar tones through an "off site" ipb-10 and playing back the audio file. Or, allow the user to upload a clean guitar lick, and run it through an off site ipb-10. Let's go Digitech, this one is a no-brainer.




          Oooh, this is a cool idea!

          Comment








          • Quote Originally Posted by DigiTechRep
            View Post

            Oooh, this is a cool idea!




            I don't see myself using it but I can see a time in life where I would have. I agree, this is a very cool idea.

            Comment








            • Quote Originally Posted by DigiTechRep
              View Post

              Oooh, this is a cool idea!




              I too see how this is a nice & sexy idea and could be a nice selling factor but I would focus the limited resources on bug fixes (hint hint) and UI improvements followed by refinements / additions to the pedals & amps provided on the unit. Lets keep the focus on real time & tangible as opposed to nice to haves... No offense to thebioguy. His was a great idea.

              Comment


              • I am very excited about the iPB-10 and am selling my Fractal Audio Axe FX Ultra to get something this user friendly. Hopefully the factory programming will keep me entertained until the ipad3 release. I will also be accessing my Presonus Studiolive mixer via the iPad while docked. Does anyone see a reason why this wouldn't work?



                I am impressed by DigiTech's involvement in this thread. It really influenced my buying decision.

                Comment


                • Hi Jason,

                  I haven't tried the Presonus App with the iPB-10, but if it uses the correct I/O on the iPad it should output from the iPB-10's XLR's.

                  Comment








                  • Quote Originally Posted by Jason H
                    View Post

                    I am very excited about the iPB-10 and am selling my Fractal Audio Axe FX Ultra to get something this user friendly. Hopefully the factory programming will keep me entertained until the ipad3 release. I will also be accessing my Presonus Studiolive mixer via the iPad while docked. Does anyone see a reason why this wouldn't work?




                    I'm using SL-Remote to control my StudioLive while playing through the iPB-10 and haven't had any issues (other than having to switch between apps obviously).









                    Quote Originally Posted by Jason H
                    View Post

                    I am impressed by DigiTech's involvement in this thread. It really influenced my buying decision.




                    Ditto, it was part of why I decided to upgrade my RP-500 to an iPB-10! That, and being able to use 4 cable method to connect through my amp, on top of all the cool features and great sounds...

                    Comment


                    • Hey guys...just uploaded a short review of the Digitech iPB-10 to my rocker dad site. Check it out at http://www.rockerdad.org
                      ------
                      http://www.bon-jersey.com
                      http://www.richardantonelli.com
                      http://amaudioprofiles.bandzoogle.com

                      Comment








                      • Quote Originally Posted by DigiTechRep
                        View Post

                        ... When you select the AMP setting it removes the cab models, when you select MIXER it applies the same cab models that you have on the saved pedalboard setup to the 1/4" outputs.




                        I'm confused. I was told (by a Digitech engineer) that there is a low-pass filter on the XLR outputs, to approximate a standard guitar speaker frequency response, and that same filter can be applied to the 1/4" output with the MIXER button. Maybe that's what happens when you aren't using a cabinet model? And when you are, it does what you're saying? Or perhaps the filter is in addition to the cabinet model?



                        BTW, I've got a bug in selecting cabinets. If there is no cabinet selected, and I go to add one, the cab area remains blank, but the first cabinet in the list is selected (Tweed 1x8). (Re)selecting the Tweed 1x8 does not cause it to be inserted. I then select another cabinet, and that gets inserted. I then select another cabinet, but it does not get inserted (at least visually). Selecting yet another cabinet causes the previously selected one to be inserted, after which the insertion appears to be one selection behind. This results in me really not being sure what I've got.



                        Thanks

                        Comment


                        • does anyone know if you can assign one of the top row switches to have a volume boost. for example the have it increase the volume on the amp sim or the patch level??? also can the expression pedal control the mix of an effect? these are some things my RP1000 does. Thanks
                          Good deals with: chrometoyz

                          Comment








                          • Quote Originally Posted by conjurerofriffs
                            View Post

                            does anyone know if you can assign one of the top row switches to have a volume boost. for example the have it increase the volume on the amp sim or the patch level???




                            As far as I know, you can't do that. My way around it is just to make a separate patch that's a little louder for my lead tone. Or maybe try and assign the eq to one of those switches and put it in the loop like you would with a Boss GE-7?
                            ------
                            http://www.bon-jersey.com
                            http://www.richardantonelli.com
                            http://amaudioprofiles.bandzoogle.com

                            Comment


                            • yeah, i guess another patch would work. i know the latency really cant be heard from one patch to another in a live situation. the 'post' volume preset on a switch in one patch works a little more seamlessly. not a deal breaker. BTW, cool tribute bands.
                              Good deals with: chrometoyz

                              Comment








                              • Quote Originally Posted by RickyKeith
                                View Post

                                I'm confused. I was told (by a Digitech engineer) that there is a low-pass filter on the XLR outputs, to approximate a standard guitar speaker frequency response, and that same filter can be applied to the 1/4" output with the MIXER button. Maybe that's what happens when you aren't using a cabinet model? And when you are, it does what you're saying? Or perhaps the filter is in addition to the cabinet model?




                                Hey Ricky Keith, it is both. The Cabinet models are always on (unless you select nothing) for the 1/4" and XLR's. The switch provides an additional LPF if you are using FRFR cabs and the horns are not sounding right.








                                BTW, I've got a bug in selecting cabinets. If there is no cabinet selected, and I go to add one, the cab area remains blank, but the first cabinet in the list is selected (Tweed 1x8). (Re)selecting the Tweed 1x8 does not cause it to be inserted. I then select another cabinet, and that gets inserted. I then select another cabinet, but it does not get inserted (at least visually). Selecting yet another cabinet causes the previously selected one to be inserted, after which the insertion appears to be one selection behind. This results in me really not being sure what I've got.



                                Thanks



                                Yes we discovered this one too, we have a fix that will be in the next update (imminent BTW).

                                Comment













                                Working...
                                X